Opening Expositie ‘Kunst van Leven’ werken van kunstenares Maddy Wackers, 28 maart 201

Graag nodigen wij u uit voor de opening van de expositie ‘Kunst van Leven’ van Maddy Wackers, op 28 maart om 16.00 uur in het Koetshuis  Belmonte Arboretum. Maddy is vanaf de openstelling van het Odensehuis een vaste bezoeker en geniet tot de dag van vandaag van mooie dingen maken. Wij zijn trots en blij dat we in het kader van ons 5 jarig jubileum met deze overzichttentoonstelling een grote wens van Maddy in vervulling kunnen laten gaan.

 

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Opening Expositie ‘Kunst van Leven’ werken van kunstenares Maddy Wackers, 28 maart 201

Agenda Maart

Hieronder staat de agenda voor de maand maart. Je kunt die inzien door op de link te klikken. Agenda activiteiten MAART

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda Maart

Dagelijks leven met dementie

Op de website van de Tao of Care :

https://www.dementieweb.nl/dementie-wat-is-het/de-toekomst, las ik het onderstaande tekst die ik graag hier wil delen….

Dagelijks leven met dementie

Het is belangrijk om de toekomst die je had kunnen hebben los te laten. Het leven dat je had gehad als je niet vergeetachtig was geworden, als je alles nog zelfstandig kon doen, of als de mensen om je heen je beter zouden begrijpen. Het leven dat had plaatsgevonden als je nooit die diagnose had gekregen.

Wensen dat de dingen anders waren en jezelf je fouten kwalijk nemen verandert niets aan de situatie waarin je je nu bevindt. Het is gebeurd, en dit is waar je nu bent. Daar is niks mis mee. Er is niks mis met jou.

Je leven is niet voorbij – het gaat er alleen anders uitzien.

En anders betekent niet persé slecht. Het betekent alleen dat je creatiever zal moeten worden in de manier waarop je voor jezelf zorgt. Het betekent dat je ietwat andere manieren moet vinden om je te verhouden tot de wereld en de mensen om je heen. En soms betekent het dat je nieuwe, sterke kanten van jezelf ontdekt. Sterke kanten die als een anker worden en die nieuwe deuren openen. Deuren naar nieuwe bevliegingen en vriendschappen en verbonden. Deuren die je terug doen kijken en glimlachen, omdat je de weerbarstigheid van het leven onderschatte – omdat je je eigen veerkracht onderschatte.

Je kan niet teruggaan in de tijd en het verleden veranderen, maar je kan wel bepalen hoe je vandaag leeft. Jouw verhaal is nog niet af; er zijn altijd manieren om je tijd hier betekenisvol en de moeite waard te maken.

Het Odensehuis is er om samen met de tijd van mensen met dementie en hun naasten tijd van betekenis te laten zijn. 

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Dagelijks leven met dementie

Agenda voor de maand februari 2018

In onderstaand link vind je de agenda voor de maand februari 2018. Door op de link te klikken, opent het document zich en kun je lezen welke activiteiten er in de komende weken plaatsvinden. Agenda activiteiten FEBRUARI

We hopen je te ontmoeten op het Odensehuis

 

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda voor de maand februari 2018

Aanpassingen in de maandagenda van januari

Graag maken we je attent op een paar veranderingen in de agenda voor de maand januari. Door op de link hiernaast te klikken kun je de aangepaste versie van het activiteitenprogramma downloaden januari-ACTIVITEITEN-vs-2

Op de woensdagochtenden is er schilderles van Gonneke de Haan. Op de woensdagmiddagen in de maand januari kun je meedoen aan een les Qigong van Emma Solares.

Op laatste donderdagen van de maand vindt in 2018 de THUIS LUNCH plaats. Een gezellige ontmoeting tussen bezoekers van THUIS en het ODENSEHUIS. Ook buurtgenoten van het Odensehuis die het gezellig vinden kunnen mee lunchen (Interesse? Graag van te voren opgeven per mail: post@odensehuisgelderland.nl) Op oneven laatste donderdagen van de maand vindt de THUIS LUNCH plaats in het Odensehuis. Op de even donderdagen lunchen we bij THUIS. Aansluitend is er gelegenheid om samen te wandelen of iets anders samen te organiseren. Houd de website bij voor verdere berichtgeving

In de maand januari starten we weer met een open zondag voor mensen die langs willen komen en kennis maken met het Odensehuis. Op zondag 29 januari zijn we open van 13.30 tot 16.00 uur.

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Aanpassingen in de maandagenda van januari

“Leven met dementie ” korte terugblik op Maatschappelijke stage 2017

Enkele dagen voor de kerstvakantie kwamen  een dertigtal leerlingen van de scholengemeenschap Pantarijn bij elkaar in de bibliotheek. Ze hadden in het kader van hun maatschappelijk stage (MAS) gekozen voor het thema: ‘ leven met dementie’. Er is gekeken naar de ontroerende en humoristische documentaire ‘Slijtage aan benul’ die de 18 jarige Libbe van Dijk maakte over zijn oma, die dementie heeft.

Slijtage aan benul

Een geslaagde poging om op realistische wijze een portret te maken van een oma, die langzaam verdwaald in het heden.  De leerlingen stelden vragen over dementie, wat is het eigenlijk? waaraan merk je het? hoe kun je je het beste gedragen? hoe lang kan je thuis blijven wonen? Er werden goede oplossingen aangedragen over hoe om te gaan met mensen met dementie: ‘’Gewoon aardig blijven doen, het niet gek vinden, meer vragen stellen en vaker meegaan dan er tegen in gaan. Of wanneer je vindt dat iets niet klopt het gewoon herhalen alsof je het voor het eerst hoort. We kunnen ook in onze buurt wel mensen bezoeken en boodschappen doen zodat deze mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Of er mensen in de buurt wonen die dementie hebben? Sommigen hadden geen idee. Een ding is zeker, de film en het gesprek heeft ze aan het denken gezet “Ik denk dat ik nu wel anders met m’n oma om zal gaan, die is in een verpleeghuis”.“ Ik ben wijzer geworden, ik wist er eerst allemaal niets van, het is er minder zwaar door geworden, ik denk dat ik er nu makkelijker  over kan praten.’’ Tot slot is er nog gesproken over de plek die het Odensehuis kan innemen in het leven van mensen met beginnende dementie. Een plek die mensen langer zelfstandig en vrolijk houdt.  (Doortje Kuis)

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor “Leven met dementie ” korte terugblik op Maatschappelijke stage 2017

Agenda voor de maand Januari

Bijgevoegd tref je de agenda voor de maand januari.januari ACTIVITEITEN vs 1.0

Wij wensen een ieder fijne feestdagen en een heel goed Nieuwjaar. Het Odensehuis is gesloten van 22 december 2017 tot  dinsdag 2 januari 2018. Vanaf dinsdag gaan de deuren van het Odensehuis weer open.

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda voor de maand Januari

Zondag 10 dec. a.s. Muziek bij de Buren ook in het Odensehuis

Op 10 december klinkt er in het Odensehuis weer muziek. Dit keer in het kader van het huiskamerfestival Muziek bijdeBuren. Om 14:00 uur vindt het eerste optreden van Sweet Patato plaats. Een ieder is welkom en deelname is gratis.

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zondag 10 dec. a.s. Muziek bij de Buren ook in het Odensehuis

Agenda voor de maand december

Voor deze laatste maand van het jaar is hier de agenda met een aantal feestelijke activiteiten december AGENDA vs 1.0 (klik op de link om het document te uploaden)

  • De verjaardag van de Sint vieren we op 5 december met veel muziek en versnaperingen
  • Op woensdag 13 december is er voor de vaste bezoekers van het Odensehuis een excursie naar het Openluchtmuseum in Arnhem vertrek om 10.30) Opgeven graag voor 6 december
  • Voor de mantelzorgers is er op diezelfde middag een verwenmiddag. Opgeven graag voor 6 december
  • Op 21 december sluiten we het jaar af met een muzikale kerstviering. Vanaf 14.00 uur kun je aanschuiven als je wil.

VAN 22 DECEMBER T/M 1 JANUARI ZIJN WE GESLOTEN

 

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda voor de maand december

Foto impressie van 5 jaar Odensehuis

 

Ter gelegenheid van ons 5 jarig jubileum  hebben wij dank zij een schenking van een van de participanten een fotoalbum kunnen samenstellen wat we graag met alle betrokkenen en belangstellenden willen delen.

Bekijk fotoboek online!
Klik op de onderstaande link om online versie van het fotoboek te bekijkenBekijk je online fotoboek
Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Foto impressie van 5 jaar Odensehuis