Aanpassingen in de maandagenda van januari

Graag maken we je attent op een paar veranderingen in de agenda voor de maand januari. Door op de link hiernaast te klikken kun je de aangepaste versie van het activiteitenprogramma downloaden januari-ACTIVITEITEN-vs-2

Op de woensdagochtenden is er schilderles van Gonneke de Haan. Op de woensdagmiddagen in de maand januari kun je meedoen aan een les Qigong van Emma Solares.

Op laatste donderdagen van de maand vindt in 2018 de THUIS LUNCH plaats. Een gezellige ontmoeting tussen bezoekers van THUIS en het ODENSEHUIS. Ook buurtgenoten van het Odensehuis die het gezellig vinden kunnen mee lunchen (Interesse? Graag van te voren opgeven per mail: post@odensehuisgelderland.nl) Op oneven laatste donderdagen van de maand vindt de THUIS LUNCH plaats in het Odensehuis. Op de even donderdagen lunchen we bij THUIS. Aansluitend is er gelegenheid om samen te wandelen of iets anders samen te organiseren. Houd de website bij voor verdere berichtgeving

In de maand januari starten we weer met een open zondag voor mensen die langs willen komen en kennis maken met het Odensehuis. Op zondag 29 januari zijn we open van 13.30 tot 16.00 uur.

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Aanpassingen in de maandagenda van januari

“Leven met dementie ” korte terugblik op Maatschappelijke stage 2017

Enkele dagen voor de kerstvakantie kwamen  een dertigtal leerlingen van de scholengemeenschap Pantarijn bij elkaar in de bibliotheek. Ze hadden in het kader van hun maatschappelijk stage (MAS) gekozen voor het thema: ‘ leven met dementie’. Er is gekeken naar de ontroerende en humoristische documentaire ‘Slijtage aan benul’ die de 18 jarige Libbe van Dijk maakte over zijn oma, die dementie heeft.

Slijtage aan benul

Een geslaagde poging om op realistische wijze een portret te maken van een oma, die langzaam verdwaald in het heden.  De leerlingen stelden vragen over dementie, wat is het eigenlijk? waaraan merk je het? hoe kun je je het beste gedragen? hoe lang kan je thuis blijven wonen? Er werden goede oplossingen aangedragen over hoe om te gaan met mensen met dementie: ‘’Gewoon aardig blijven doen, het niet gek vinden, meer vragen stellen en vaker meegaan dan er tegen in gaan. Of wanneer je vindt dat iets niet klopt het gewoon herhalen alsof je het voor het eerst hoort. We kunnen ook in onze buurt wel mensen bezoeken en boodschappen doen zodat deze mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Of er mensen in de buurt wonen die dementie hebben? Sommigen hadden geen idee. Een ding is zeker, de film en het gesprek heeft ze aan het denken gezet “Ik denk dat ik nu wel anders met m’n oma om zal gaan, die is in een verpleeghuis”.“ Ik ben wijzer geworden, ik wist er eerst allemaal niets van, het is er minder zwaar door geworden, ik denk dat ik er nu makkelijker  over kan praten.’’ Tot slot is er nog gesproken over de plek die het Odensehuis kan innemen in het leven van mensen met beginnende dementie. Een plek die mensen langer zelfstandig en vrolijk houdt.  (Doortje Kuis)

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor “Leven met dementie ” korte terugblik op Maatschappelijke stage 2017

Agenda voor de maand Januari

Bijgevoegd tref je de agenda voor de maand januari.januari ACTIVITEITEN vs 1.0

Wij wensen een ieder fijne feestdagen en een heel goed Nieuwjaar. Het Odensehuis is gesloten van 22 december 2017 tot  dinsdag 2 januari 2018. Vanaf dinsdag gaan de deuren van het Odensehuis weer open.

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda voor de maand Januari

Zondag 10 dec. a.s. Muziek bij de Buren ook in het Odensehuis

Op 10 december klinkt er in het Odensehuis weer muziek. Dit keer in het kader van het huiskamerfestival Muziek bijdeBuren. Om 14:00 uur vindt het eerste optreden van Sweet Patato plaats. Een ieder is welkom en deelname is gratis.

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zondag 10 dec. a.s. Muziek bij de Buren ook in het Odensehuis

Agenda voor de maand december

Voor deze laatste maand van het jaar is hier de agenda met een aantal feestelijke activiteiten december AGENDA vs 1.0 (klik op de link om het document te uploaden)

 • De verjaardag van de Sint vieren we op 5 december met veel muziek en versnaperingen
 • Op woensdag 13 december is er voor de vaste bezoekers van het Odensehuis een excursie naar het Openluchtmuseum in Arnhem vertrek om 10.30) Opgeven graag voor 6 december
 • Voor de mantelzorgers is er op diezelfde middag een verwenmiddag. Opgeven graag voor 6 december
 • Op 21 december sluiten we het jaar af met een muzikale kerstviering. Vanaf 14.00 uur kun je aanschuiven als je wil.

VAN 22 DECEMBER T/M 1 JANUARI ZIJN WE GESLOTEN

 

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda voor de maand december

Foto impressie van 5 jaar Odensehuis

 

Ter gelegenheid van ons 5 jarig jubileum  hebben wij dank zij een schenking van een van de participanten een fotoalbum kunnen samenstellen wat we graag met alle betrokkenen en belangstellenden willen delen.

Bekijk fotoboek online!
Klik op de onderstaande link om online versie van het fotoboek te bekijkenBekijk je online fotoboek
Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Foto impressie van 5 jaar Odensehuis

vacature assistent coördinator Odensehuis Gelderse Vallei e.o.

Gezocht assistent- coördinator v/m

Voor het  Odensehuis Gelderse Vallei e.o. (ontmoetings -en informatiecentrum voor mensen met geheugenverlies en/of beginnende dementie en hun naasten) zijn we op zoek naar een assistent-coördinator(zie voor meer informatie www.odensehuisgelderland.nl

 • Heb jij affiniteit met mensen met (beginnende) dementie, met eigen regie en kwaliteit van leven?
 • Ben jij iemand die zich met hart en ziel kan inzetten voor deze doelgroep?
 • Wil jij werken in een omgeving  waar geen dag hetzelfde is?

De functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis van Word en Excel (Microsoft Officepakket)
 • In bezit van rijbewijs/auto
 • Flexibel inzetbaar ( geen 9 tot 5 mentaliteit)

 

Wat we vragen:

De  assistent- coördinator is een stevige persoonlijkheid, vrolijk, energiek, creatief denker en praktische doener, flexibel en loyaal, met ‘de zender uit en de ontvanger aan’. En je beschikt over goed ontwikkelde communicatieve eigenschappen en organisatie sensitiviteit.

 

Als assistent –coördinator draag je bij vanuit een proactieve en probleemoplossende houding. De assistent- coördinator ondersteunt de algemeen coördinator bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Dit houdt onder meer in :

 • Activeren, ondersteunen en faciliteren van wensen van participanten en vrijwilligers
 • Bevorderen van de continuïteit en de ontwikkeling van de participantenorganisatie
 • Ondersteunen bij de dagelijkse gang van zaken
 • Een bijdrage leveren aan een prettige en veilige sfeer
 • Een bijdrage leveren aan het uitvoeren van het Jaarwerkplan
 • Begeleiden van vrijwilligers , stagiaires en zzp-ers
 • Deelnemen aan voor het Odensehuis relevante netwerken
 • Verzorgen van de interne en externe communicatie en PR ( Website, Social media)
 • Vervangen van de algemeen coördinator bij afwezigheid

 

Een uitgebreide beschrijving van het functieprofiel is op te vragen. Stuur een mail naar: post@odensehuisgelderland.nl onder vermelding van vacature assistent coördinator.

Voor aanvullende informatie over de vacature kun je contact opnemen met Louisa Bosker bereikbaar tijdens werkdagen op M: 0643890432.

 

Wat we bieden:

24 uur verdeeld over 3 dagen per week.

Schaal 8 Cao Welzijn. (max € 3.553 bruto bij 36 urige-werkweek)

 

Solliciteren

De sollicitatiebrief met CV kun je mailen voor 20 november a.s. naar Marina Blokzijl, bestuurslid, mailadres: m.a.blokzijl@gmail.com

 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 24 november 2017

 

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor vacature assistent coördinator Odensehuis Gelderse Vallei e.o.

Odensehuis vierde 5 jarig bestaan 12 november j.l.

Op 12 november vierde het Odensehuis Gelderse Vallei e.o haar 5 jarig jubileum.

Dank voor iedereen die ons in de afgelopen jaren heeft gesteund, betrokken was en mee heeft geleefd en gewerkt aan een eigen plek en nieuw perspectief voor mensen met dementie en hun naasten. ” Het Odensehuis heeft een plek gevonden, gekregen en verdient”aldus de voorzitter Marian Rameyer. Ook wethouder Lara de Brito was aanwezig en genoot zichtbaar van de feestvreugde en vrolijkheid. Zij noemde het Odensehuis “parel in Wageningen in een Tweet. Dank voor dit mooie compliment…Op naar de volgende 5 jaar!

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Odensehuis vierde 5 jarig bestaan 12 november j.l.

Agenda voor de maand november

Eindelijk (dankzij storing) hier de agenda voor de maand november met veel vertrouwde en nieuwe activiteiten. Speciale aandacht voor onze jubileumdag op 12 november. NOV 2

 

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda voor de maand november

Agenda voor de maand oktober

In de agenda tref je maandelijks de activiteiten die er in het Odensehuis georganiseerd worden. Bijgevoegd een overzicht van de activiteiten voor de maand oktober. Klik op de link om het document te openen OKT AGENDA.  Mocht je vragen hebben of een keer  willen langskomen? Even een mailtje sturen naar: post@odensehuisgelderland.nl. Bellen kan ook: Louisa Bosker coordinator van het Odensehuis (M: 0643890432).

Posted in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda voor de maand oktober